Uitgevoerde activiteiten - mannenkoor

Hoofdmenu:

Uitgevoerde activiteiten

Kerstconcert met Stedelijk Leerdams Mannenkoor “Zang en Vriendschap” en Kunst Liefde en Vriendschap op zaterdag 15 december 2018 in de “Hoeksteen” op de Emmalaan in Leerdam.

Korenfestival 27 oktober 1018 in de R.K. Maria Kerk te Leerdam

Na maanden van voorbereiding en contacten met KNZV Vereniging Holland was de organisatie in handen van het Stedelijk Leerdams Mannenkoor “Zang en vriendschap”.  En dank zij de medewerking van de Bethelkerk en de R.K. Maria Kerk was het een groot succes. En niet te vergeten op onze enthousiaste leden die zich wilde inzetten voor de podiumopbouw en begeleiden van de koren.
De belangstelling voor deze dag was zo groot dat er 11 koren zich  hadden ingeschreven en dan niet te vergeten er was enorm veel belangstelling van supporters, de kerk zat geheel vol.
En als slot werd het nummer “Land Erkennung” gezongen door alle koren. En al met al  mogen we terug kijken op een zeer geslaagde dag .

Optreden Haarlem

Op zaterdagochtend 21 oktober stonden de mannen al klaar op  de parkeerplaats van Voorwaartsveld.
Om 10 uur vertrokken wij met een grote bus richting Vianen.
Daar stond het andere deel van ons koor reeds bij de parkeerplaats van Motel Vianen op ons te wachten.
Wij  vertrokken dus om 10.20 richting Haarlem alwaar wij op een zeer goede manier werden ontvangen in het thuis van onze naamgenoot “Zang &Vriendschap”.
Koffie, koek en een goede begeleiding bracht ons dus naar de inzingruimte in de consistorie van de Grote– of St.Bavo Kerk aan de Grote Markt.
Wat een immens groot gebouw is dat. Je voelt je wel erg klein in zo’n  enorme ruimte.

Om 13.30 begon dus ons optreden tijdens dit korenfestival.
Natuurlijk onze tune en daaropvolgend “Das klingelt so herrlich” en was dat maar zo.
Een vergissing zorgde ervoor dat wij de herhaling in dit lied misten en gelukkig waren wij allemaal zo slim om even stil te blijven
en Marjan vulde dit dus grandioos op.
Zo konden wij de draad weer oppakken en heeft (bijna) niemand uit het publiek dit nog gemerkt.
Verder ging alles gelukkig op rolletjes (ondanks de moeilijke accoustiek) en konden we de show nog stelen met het optreden van Jan Terpstra op didgeridoo,
Pieter aan de piano en een heel enthousiaste Marjan als dirigent bij het nummer Sun Arise.
Na dit optreden konden wij nog even in Haarlem rondkijken, danwel enkele andere koren beluisteren.
Daarvan werd dus goed gebruik gemaakt. Zo konden we o.a. ook Marjan met het koor “Ons koor” nog horen, net voordat we weer naar de bus moesten.
Om 16.30 dus weer in de bus en op weg naar Vianen, waar wij om 17.30 weer aankwamen en de eters gingen vol goede moed aan tafel.
Er ontbrak ons dus niets en voldaan keerden we om 20.30 weer naar Leerdam terug.

Optreden Lingesteyn 14 november

In oktober kregen wij het verzoek ook eens te komen optreden in Lingesteyn.
Ja…. Dan kan je natuurlijk geen nee zeggen. Op 14 november was het dan zover.
Wij konden vooraf al genieten van de koffie/thee.
Een enorme opkomst van koorleden zorgde voor een goed gevuld podium en een volle klank.
De bewoners van Lingesteyn lieten zich ook niet onbetuigd. Een bomvolle zaal was het resultaat. Vele vrijwilligers aldaar zorgden voor de gasten.

Ons programma was als altijd erg gevarieerd.
Zo gingen we voor de pauze van Mozart tot het gedragen Nearer my God en eindigden we daar met het overbekende Droomland.
In de pauze werden wij heel goed verzorgd met bier, fris en zelfs een hapje. Klasse hoor!
Na de pauze kwamen wij vanuit Rusland in Italië en beklommen we ook weer eens Jacob’s ladder.
Het optreden van Jan met de didgeridoo was een groot succes.

Tot slot nog een toegift in de vorm van Nearer my God en de avond werd weer afgesloten door een medewerkster van Lingesteyn.
Al met al een groot succes voor de bewoners en voor ons.