Uitgevoerde activiteiten - mannenkoor

Hoofdmenu:

Uitgevoerde activiteiten

Optreden Haarlem

Op zaterdagochtend 21 oktober stonden de mannen al klaar op  de parkeerplaats van Voorwaartsveld.
Om 10 uur vertrokken wij met een grote bus richting Vianen.
Daar stond het andere deel van ons koor reeds bij de parkeerplaats van Motel Vianen op ons te wachten.
Wij  vertrokken dus om 10.20 richting Haarlem alwaar wij op een zeer goede manier werden ontvangen in het thuis van onze naamgenoot “Zang &Vriendschap”.
Koffie, koek en een goede begeleiding bracht ons dus naar de inzingruimte in de consistorie van de Grote– of St.Bavo Kerk aan de Grote Markt.
Wat een immens groot gebouw is dat. Je voelt je wel erg klein in zo’n  enorme ruimte.

Om 13.30 begon dus ons optreden tijdens dit korenfestival.
Natuurlijk onze tune en daaropvolgend “Das klingelt so herrlich” en was dat maar zo.
Een vergissing zorgde ervoor dat wij de herhaling in dit lied misten en gelukkig waren wij allemaal zo slim om even stil te blijven
en Marjan vulde dit dus grandioos op.
Zo konden wij de draad weer oppakken en heeft (bijna) niemand uit het publiek dit nog gemerkt.
Verder ging alles gelukkig op rolletjes (ondanks de moeilijke accoustiek) en konden we de show nog stelen met het optreden van Jan Terpstra op didgeridoo,
Pieter aan de piano en een heel enthousiaste Marjan als dirigent bij het nummer Sun Arise.
Na dit optreden konden wij nog even in Haarlem rondkijken, danwel enkele andere koren beluisteren.
Daarvan werd dus goed gebruik gemaakt. Zo konden we o.a. ook Marjan met het koor “Ons koor” nog horen, net voordat we weer naar de bus moesten.
Om 16.30 dus weer in de bus en op weg naar Vianen, waar wij om 17.30 weer aankwamen en de eters gingen vol goede moed aan tafel.
Er ontbrak ons dus niets en voldaan keerden we om 20.30 weer naar Leerdam terug.

Optreden Lingesteyn 14 november

In oktober kregen wij het verzoek ook eens te komen optreden in Lingesteyn.
Ja…. Dan kan je natuurlijk geen nee zeggen. Op 14 november was het dan zover.
Wij konden vooraf al genieten van de koffie/thee.
Een enorme opkomst van koorleden zorgde voor een goed gevuld podium en een volle klank.
De bewoners van Lingesteyn lieten zich ook niet onbetuigd. Een bomvolle zaal was het resultaat. Vele vrijwilligers aldaar zorgden voor de gasten.

Ons programma was als altijd erg gevarieerd.
Zo gingen we voor de pauze van Mozart tot het gedragen Nearer my God en eindigden we daar met het overbekende Droomland.
In de pauze werden wij heel goed verzorgd met bier, fris en zelfs een hapje. Klasse hoor!
Na de pauze kwamen wij vanuit Rusland in Italië en beklommen we ook weer eens Jacob’s ladder.
Het optreden van Jan met de didgeridoo was een groot succes.

Tot slot nog een toegift in de vorm van Nearer my God en de avond werd weer afgesloten door een medewerkster van Lingesteyn.
Al met al een groot succes voor de bewoners en voor ons.

Wat een heerlijke concertavond!!!

Gekleed in onze prachtige nieuwe kostuums traden wij op in de RK Mariakerk en wij voelden ons blijkbaar heel erg goed.
Dat was te horen….er werd heerlijk gezongen met een mooie klankkleur.
Een teken van een goede stemming, volgens Jan Terpstra.
Het repertoire viel erg in de smaak bij het publiek dat in redelijke aantallen was gekomen.
En natuurlijk hadden we weer een tweetal zeer goede solisten.
Ioan stal de show door naast zijn mooie stem ook nog eens de Taragot te laten klinken en Sara verraste ons en het publiek
met het ten gehore brengen van het winnende Portugese songfestivallied.
Was ons programma voor de pauze misschien iets “zwaarder”
(die Seele des Weltals en het Pilcherkoor zijn ook voor ons best zwaar om te zingen),
na de pauze kwam de wat lichtere kant van ons koor naar voren (met o.a.Mull of Kyntyre en Every time).
Een ietwat Italiaans slotblok sloot onze concertavond af met Nessun Dorma, Con te Partiro en Vivo per lei)
en ontlokte het publiek een warm applaus.
Al met al een geslaagde avond met een fijne wisselwerking tussen dirigent, pianiste, solisten en het koor.
De repetities hebben toch een mooi resultaat opgeleverd.
En nu maar weer flink aan de bak voor 6 oktober.
Bijgaand ook een foto die ik heb genomen bij de “warming-up in de kerk.