Ontspanning - mannenkoor

Hoofdmenu:

Ontspanning

18 augustus een historische dag – 90 jaar SLM
Op deze dag is het exact 90 jaar geleden dat het STEDELIJK LEERDAMS MANNENKOOR werd opgericht. En dat moest natuurlijk goed gevierd worden.
De uitnodiging luidde: “15.00 tot 20.00 varen op de Linge met een uitgebreid buffet. En… om 14.30 uur kunt u aan boord” Nou dacht ik vroeg te zijn, maar al ver voor het inschepen stond de Veerstoep al vol met koorleden.
Met koffie en gebak werd de middag gestart en dat ging er al goed in. Iedereen had zijn plekje gevonden (natuurlijk eerst het gebakje bekeken – en soms geruild – dat op die plek stond). De stemming kwam er al snel in en omdat het weer ook goed meewerkte, waren er al snel mensen op het bovendek te vinden.
De dranken vonden ook goed aftrek. Al snel stonden de glazen op tafel en kon er met elkaar geproost worden. Van afstand deed ook Pieter mee. Want een woordje van de voorzitter hoort er natuurlijk bij, al moest dat helaas vanuit het ziekenhuis.
Arie Schouten en Dick Wachtmeester waren ook nog in de pen geklommen en hadden een prachtige lied met “Uit het leven gegrepen” op- en aanmerkingen over het koor en haar bestuur. En natuurlijk zong ieder uit volle borst mee.
Vanuit Leerdam voeren wij eerst naar Beesd en daar aangekomen werd ook de soep opgediend en kon aansluitend van het buffet genoten worden. De terugtocht verliep duidelijk wat rumoeriger want de kelen waren inmiddels goed gesmeerd. Dat de klank er even niet toe deed, zullen we maar vergeten want de stemming was opperbest.
Na even voorbij Heukelum weer te zijn gekeerd, kwamen wij exact om 20.00 uur weer aan bij de Veerstoep en ging iedereen (hopelijk) tevreden en voldaan huiswaarts.

BARBECUE OP VRIJDAG  6 JULI 2018

Het initiatief kwam wederom van Dick Wachtmeester en zijn kompanen om dit jaar wederom een BBQ te organiseren, en dit werd door de leden en bestuur enthousiast ontvangen.
En uiteraard de familië Horden was wederom helemaal in voor dit idee. Na de vele uren van voorbereiding en overleg met zijn team werd begonnen met de inkoop van allerlei eten, o.a. vlees en salades en drank en entertainment.
Om 17.00 uur was de bar geopend en werd onder het genot van een drankje alvast warmgelopen en de eerste contacten gelegd. De sfeer  werd daarbij opgeluisterd door het duo  “Zij & Zij”
Heerlijk vlees, salades en drank brachten de stemming er goed in.
Organisatie en team hartelijk dank, en misschien tot volgend jaar !!!!!!