Ontspanning - mannenkoor

Hoofdmenu:

Ontspanning

BARBECUE  OP VRIJDAG  24 juli 2020

Jan stelde zich echter voor een bijeenkomst te houden in de vorm van een zangles en informeerde het bestuur. Het bestuur ging achter het voorstel staan en langzaam maar zeker kreeg de barbecue gestalte, mede dankzij een financiële injectie van de zijde van de penningmeester. Een aantal personen trad verder op als donor, zodat de deelnemers ook zonder portemonnee van harte welkom waren. Nadere informatie leerde dat een vijftigtal personen zouden deelnemen en dat betekende het organiseren van tafels en stoelen. Op donderdagmorgen leek alles in kannen en kruiken, maar de weersverwachting gooide roet in het eten en besloten werd de zaak af te breken en de tent van het koor op te halen bij de familie Horden in Everdingen. Goede  raad was duur, maar dankzij de bijzondere inspanningen van Dick Wachtmeester, Jan Teunissen, Eric Brouwer, Peter Roomer en ondergetekende als leidinggevende, stond de tent om 4 uur overeind en was het leed geleden. Op vrijdagmiddag deed een stevige bui de wenkbrauwen fronsen, maar uiteindelijk brak de zon door en kon de barbecue niet meer stuk.
Eric Brouwer ( een goede kennis van Jan ) verzorgde het vlees met toebehoren, Dick Wachtmeester wist weer raad  met de salades, terwijl ieder voor zich de koelkast wist te vinden om de dorst te lessen. Een zangeres in de leeftijd van 14 jaar kreeg regelmatig applaus, een accordeonist liet het een beetje afweten, terwijl de koorleden nog eens moeten nadenken hoe  het met hun stembanden gesteld is
Al met al een geslaagde barbecue.   Bedankt en TOT ZIENS !!

18 augustus een historische dag – 90 jaar SLM
Op deze dag is het exact 90 jaar geleden dat het STEDELIJK LEERDAMS MANNENKOOR werd opgericht. En dat moest natuurlijk goed gevierd worden.
De uitnodiging luidde: “15.00 tot 20.00 varen op de Linge met een uitgebreid buffet. En… om 14.30 uur kunt u aan boord” Nou dacht ik vroeg te zijn, maar al ver voor het inschepen stond de Veerstoep al vol met koorleden.
Met koffie en gebak werd de middag gestart en dat ging er al goed in. Iedereen had zijn plekje gevonden (natuurlijk eerst het gebakje bekeken – en soms geruild – dat op die plek stond). De stemming kwam er al snel in en omdat het weer ook goed meewerkte, waren er al snel mensen op het bovendek te vinden.
De dranken vonden ook goed aftrek. Al snel stonden de glazen op tafel en kon er met elkaar geproost worden. Van afstand deed ook Pieter mee. Want een woordje van de voorzitter hoort er natuurlijk bij, al moest dat helaas vanuit het ziekenhuis.
Arie Schouten en Dick Wachtmeester waren ook nog in de pen geklommen en hadden een prachtige lied met “Uit het leven gegrepen” op- en aanmerkingen over het koor en haar bestuur. En natuurlijk zong ieder uit volle borst mee.
Vanuit Leerdam voeren wij eerst naar Beesd en daar aangekomen werd ook de soep opgediend en kon aansluitend van het buffet genoten worden. De terugtocht verliep duidelijk wat rumoeriger want de kelen waren inmiddels goed gesmeerd. Dat de klank er even niet toe deed, zullen we maar vergeten want de stemming was opperbest.
Na even voorbij Heukelum weer te zijn gekeerd, kwamen wij exact om 20.00 uur weer aan bij de Veerstoep en ging iedereen (hopelijk) tevreden en voldaan huiswaarts.